Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Több részletet olvashat az Adatkezelési tájékoztató oldalon.
Menü

Garancia és elállás

Reklamáció és garancia

Cégünknek fontos a vásárlók elégedettsége, így minden értékesített termékünk magas minőségi előírásoknak felel meg. Termékeinkre minimum egy év garanciát és 1 év szavatosságot vállalunk (amennyiben a gyártó nem biztosít ennél hosszabbat). Minden termék garancialevéllel kerül szállításra, melyen fel van tüntetve a garancia ideje. A garancia a vásárlás (termék átvételének) napjától érvényes. A garanciára vonatkozó feltételek részletes leírását a Vásárlási Feltételekben találja meg, kérjük rendelés előtt azokat mindenképpen olvassa át!

Garancia

Panasz esetén a szavatossági, illetve a jótállási igényét kizárólag a vásárláskor kapott eredeti, és a teljes vételár kifizetését igazoló számla, illetve jótállási jegy bemutatása esetén érvényesítheti, így kérjük, ezeket őrizze meg. A vásárlónak a személyes átvételkor, illetve a szállításkor ellenőriznie kell a vásárolt terméke(ke)t. Minden hiányosságot és sérülést azonnal írásban jelezni kell. A termék természetes használatból adódó kopása, értékcsökkenése, tulajdonságainak változása az idő folyamán természetes folyamat, és nem tekinthető minőségbeli hiányosságnak. A természetes fából készült bútorok anyagának változása, deformálódása, vagy a bútor színének elváltozása az idő folyamán természetesnek tekinthetők és a vásárló által elfogadottak.

A panaszkezelés módja

Amennyiben bútora kicsomagolása után gyártási hibát vagy a szállítás során történt sérülést észlel, kérjük, fényképezze le a sérülést, és küldje el nekünk e-mailben az info@siculusbutoraruhaz.hu e-mail címre, mi pedig igyekszünk a lehető leghamarabb orvosolni a problémát. Munkatársunk a lehető legrövidebb idő alatt, de legkésőbb 5 munkanapon belül felveszi Önnel a kapcsolatot, és ismerteti a lehetőségeket - fontos számunkra, hogy minden vásárlónk elvárásainak megfeleljünk.

A garancia érvényesítésének feltételei

Forgalmazott termékeink nem kereskedelmi célúak. A kereskedelmi célokra felhasznált árukra vonatkozó panaszokat a gyártó megtagadhatja, hiszen a garancia nem fedez olyan károkat, melyek kereskedelmi használat során következtek be.

A garancia érvényesítésének feltételei:

  • A bútor összeszerelése során a Vevő követi a bútor összeszerelésére vonatkozó utasításokat.

  • A terméket rendeltetésszerűen használták és kezelték

A garanciális hibák orvoslása történhet javítással, árengedmény biztosításával, vagy cserével.

Elállási jog

Az online vásárolt termékeink esetében a vásárló indokolás nélkül elállhat a vásárlástól a kézhezvételtől számított 14 napon belül. Kézhezvételnek a bútor átvételének napja minősül. Az elállás csak írásban történhet e-mailben, illetve postai úton. Elállási szándékát 14 napon belül jelezheti elállásra vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján, vagy a honlapról is letölthető elállási nyilatkozat-minta felhasználásával.

Elállás esetén a vásárló a terméket sértetlen – eredeti csomagolásban, okirataival együtt, külső sérelmi nyomoktól, használattól mentes – állapotban, Vevő nevének feltüntetésével köteles visszaküldeni a Siculus Kft., 2143 Kistarcsa, Bellus József utca 2-4. szám alatti címre. Elállás esetén a visszaküldés költségei a vásárlót terhelik. A vásárló köteles az árut záros határidőn belül (14 nap), a Szolgáltató címére épségben eljuttatni. Eben az esetben a termék vételárát haladéktalanul, de legkésőbb az elállástól számított 14 napon belül visszatérítjük, amennyiben a kézhez kaptuk a visszaküldött árut vagy az igazolást arról, hogy Ön visszaküldte azt.

Keresés